به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه «گلوبال تایمز»، اعلام خروج ۵ شرکت چینی از فهرست سهام نظارتی آمریکا درمیانه افزایش تنشها میان دو کشور و سختگیریهای دائمی آمریکا بر روی تمامی شرکتهای چینی به عنوان آنچه ” جدایی مالی ” مینامید، اتفاق افتاد.
به علاوه ۴ شرکت دیگر نیز با بیانیههای مشابه خروج خود از فهرست سهام نظارتی آمریکا را اعلام کردند.
برپایه این گزارش نظارتکنندگان آمریکایی و چینی از پیش درباره قوانین بازرسی شرکتهای چینی در فهرست سهام نظارتی آمریکا به گفتوگو مذاکره کرده اند.
دقایقی کوتاه پس از انتشار بیانیهها از سوی شرکتهای چینی، «کمیسیون نظارت امنیتی چین» (CSRC) که ناظر ارشد سهام این کشور است با انتشار بیانیهای تاکید کرد تصمیمهای اتخاذ شده از سوی شرکتهای چینی بدون درنظر گرفتن ملاحظات تجاری گرفته شده است و این نهاد ارتباط خود را با آژانسهای نظارتی خارجی مربوطه حفظ خواهد کرد تا به شکل مشترک از حقوق و منافع مشروع و قانونی شرکتها و سرمایهگذاران محافظت شود.
کارشناسان معتقدند اعلام خروج همزمان شرکت های چینی در یک روز از بازار آمریکا میتواند با تاثیری بزرگ بر بخش دارایی آمریکا، منجر به تاثیری در سراسر جهان شود. تحلیلگران همچنین از دو کشور خواستند تا با تقویت ارتباطات برای این مناقشه راه حلی پیدا کنند و نظارتکنندگان آمریکایی باید به پیامدهای درازمدت به جای رویکردهای کوتاه مدت در برابر چین فکر کنند چرا که جدایی مالی به شکلی که در حال اتفاق افتادن است برای بازارهای هر دو کشور خساراتی به همراه خواهد داشت. حدود ۲۵۰ شرکت چینی مستقیم یا غیرمستقیم در فهرست سهام نظارتی آمریکا قرار دارند.
در روزهای اخیر به جز تلاشها برای جداسازی مالی، سلسله اقدامات تحریکآمیز از سوی آمریکا در برابر چین انجام شده است که در نهایت به افزایش تنشها و تیره شدن روابط دو کشور منجر میشود.